fredag 9 juni 2023

inloggad som

Earin köps upp av amerikanskt teknikbolag

Malmöbolaget Earin har köpts av amerikanska teknikbolaget I.am+, som ägs av Black eyed peas-artisten Will.I.am. Earin utvecklar och producerar sladdlösa hörlurar. Nyheten att bolaget köpt Earin blev känd i går under elektronikmässan CES i Las Vegas.

I höstas berättade Per Sennström för Rapidus att kassan börjat sina. Nu säger vd Kiril Trajkovski till Breakit: ”Jag skulle inte säga att vi var pressade (att hitta en ny ägare), men det hade krävts en ny investering i annat fall. Så det var en bra tajming för den här dealen”.

Earin tog förra året in 30 miljoner kronor i riskkapital från bland andra LMK Forward och affärsmannen Mohammed Al-Amoudis investeringsbolag Midroc. Bolaget sysselsätter ett 20-tal personer varav flertalet i Malmö, där all utveckling sker. Några personer finns även i Hong Kong och i USA. Omsättningen landade på 67 miljoner kronor 2016.

Köpeskillingen är inte känd. Per Sennström, Olle Lindén och Kiril Trajkovski med bakgrund från Sony Ericsson och Nokia grundade Earin 2014, och släppte första versionen av sina sladdlösa hörlurar ett år senare. /Elisabet Ottosson

Malmöbolaget Earin har köpts av amerikanska teknikbolaget I.am+, som ägs av Black eyed peas-artisten Will.I.am. Earin utvecklar och producerar sladdlösa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl