onsdag 22 maj 2024

inloggad som

QGroup värvar Facebooks Sverigechef

Malmöbaserade IT-konsultkoncernen QGroup värvar Facebooks Sverigechef Sam Rihani till sin styrelse. Det är den andra toppvärvningen på två år till ett bolag som fortsätter sin expansion.

– Vi försöker komplettera vår styrelse med kompetens och Sam Rihani har en bred erfarenhet av marknadsföring, framför allt i sociala medier. Det stärker oss väldigt mycket att ha med honom, säger QGroups vd Jon Carvell till Rapidus.

För drygt ett och ett halvt år sedan värvade QGroups styrelse Peter Carlsson, tidigare global chef för inköp och logistik på Tesla och aktuell med projektet att bygga en svensk batterifabrik i miljardklassen.

I år har Qgroup startat två nya bolag I Sverige, i Stockholm och Göteborg, och har nu sammanlagt 25 operativa bolag i världen. Globalt sysselsätter koncernen omkring 360 personer, varav minst 100 finns i Skåne. Årets globala omsättning landar enligt Jon Carvell på strax under 300 miljoner kronor, vilket är runt 50 procent mer än 2016. Siffrorna kan ses i relation till 2015 års omsättning på 113 miljoner kronor.

Tillsammans med grundarna Mikael Kretz och Håkan Paulsson är Jon Carvell koncernens största ägare. Finansmannen Mohammed Al-Amoudis äger tio procent genom Midroc Invest.

Emiliano Strauss

Malmöbaserade IT-konsultkoncernen QGroup värvar Facebooks Sverigechef Sam Rihani till sin styrelse. Det är den andra toppvärvningen på två år till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.