torsdag 25 april 2024

inloggad som

QGroup värvar Facebooks Sverigechef

Malmöbaserade IT-konsultkoncernen QGroup värvar Facebooks Sverigechef Sam Rihani till sin styrelse. Det är den andra toppvärvningen på två år till ett bolag som fortsätter sin expansion.

– Vi försöker komplettera vår styrelse med kompetens och Sam Rihani har en bred erfarenhet av marknadsföring, framför allt i sociala medier. Det stärker oss väldigt mycket att ha med honom, säger QGroups vd Jon Carvell till Rapidus.

För drygt ett och ett halvt år sedan värvade QGroups styrelse Peter Carlsson, tidigare global chef för inköp och logistik på Tesla och aktuell med projektet att bygga en svensk batterifabrik i miljardklassen.

I år har Qgroup startat två nya bolag I Sverige, i Stockholm och Göteborg, och har nu sammanlagt 25 operativa bolag i världen. Globalt sysselsätter koncernen omkring 360 personer, varav minst 100 finns i Skåne. Årets globala omsättning landar enligt Jon Carvell på strax under 300 miljoner kronor, vilket är runt 50 procent mer än 2016. Siffrorna kan ses i relation till 2015 års omsättning på 113 miljoner kronor.

Tillsammans med grundarna Mikael Kretz och Håkan Paulsson är Jon Carvell koncernens största ägare. Finansmannen Mohammed Al-Amoudis äger tio procent genom Midroc Invest.

Emiliano Strauss

Malmöbaserade IT-konsultkoncernen QGroup värvar Facebooks Sverigechef Sam Rihani till sin styrelse. Det är den andra toppvärvningen på två år till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.