fredag 9 juni 2023

inloggad som

Puls öppnar kontor i Stockholm

Helsingborgsbaserade Puls, som investerar i tidiga life science-projekt, startar upp ett kontor i Stockholm. Tanken är att öka närheten till innovatörer och entreprenörer i Stockholm och Uppsalaregionen.

“Genom att ha en lokal närvaro i Stockholm och Uppsalaregionen skapar vi en mötesplats där Puls kan få kontakt med nya och spännande tidiga projekt. Det hjälper oss att bygga ut vårt nätverk och samtidigt skapa en möjlighet att marknadsföra PULS verksamhet” skriver vd Sarah Fredriksson i ett pressmeddelande.

Bland Puls portföljbolag finns Glactone Pharma, som utvecklar läkemedel baserat på en substans från en svamp som kan inhibera ett intracellulärt protein som kallas STAT3. Proteinet aktiveras ofta vid cancer och hämmar då kroppens eget immunförsvar, vilket gör proteinet till ett bra mål för cancerläkemedel.

Oncorena Holding utvecklar behandling för patienter med spridd njurcancer och baseras på substansen orellanin som ursprungligen kommer från en svamp. Substansen angriper vissa njurceller och har i experimentella studier visat sig ha en positiv effekt vid behandling av njurcancer.

Ytterligare bolag i portföljen är Adenovir Pharma, Trophea och Belina.

Puls har sedan tidigare kontor i Göteborg, Sahlgrenska Science Park, och har under året påbörjar ett samarbete med inkubatorn Smile på Medicon Village. /Emily Binks

Helsingborgsbaserade Puls, som investerar i tidiga life science-projekt, startar upp ett kontor i Stockholm. Tanken är att öka närheten till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl