onsdag 24 april 2024

inloggad som

Puls öppnar kontor i Stockholm

Helsingborgsbaserade Puls, som investerar i tidiga life science-projekt, startar upp ett kontor i Stockholm. Tanken är att öka närheten till innovatörer och entreprenörer i Stockholm och Uppsalaregionen.

“Genom att ha en lokal närvaro i Stockholm och Uppsalaregionen skapar vi en mötesplats där Puls kan få kontakt med nya och spännande tidiga projekt. Det hjälper oss att bygga ut vårt nätverk och samtidigt skapa en möjlighet att marknadsföra PULS verksamhet” skriver vd Sarah Fredriksson i ett pressmeddelande.

Bland Puls portföljbolag finns Glactone Pharma, som utvecklar läkemedel baserat på en substans från en svamp som kan inhibera ett intracellulärt protein som kallas STAT3. Proteinet aktiveras ofta vid cancer och hämmar då kroppens eget immunförsvar, vilket gör proteinet till ett bra mål för cancerläkemedel.

Oncorena Holding utvecklar behandling för patienter med spridd njurcancer och baseras på substansen orellanin som ursprungligen kommer från en svamp. Substansen angriper vissa njurceller och har i experimentella studier visat sig ha en positiv effekt vid behandling av njurcancer.

Ytterligare bolag i portföljen är Adenovir Pharma, Trophea och Belina.

Puls har sedan tidigare kontor i Göteborg, Sahlgrenska Science Park, och har under året påbörjar ett samarbete med inkubatorn Smile på Medicon Village. /Emily Binks

Helsingborgsbaserade Puls, som investerar i tidiga life science-projekt, startar upp ett kontor i Stockholm. Tanken är att öka närheten till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

     På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad. Klicka här för att se mingelbilder från eventet.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.