måndag 4 december 2023

inloggad som

Amerikanska YouNoodle tar sikte på svenska och danska marknaden

San Franciscobaserade YouNoodle, som utvecklar en plattform för uppstartsbolag och investerare, planerar att expandera till den danska och svenska marknaden. Expansionen sker från bolagets europeiska bas i München. YouNoodles teknik har kallats för ”Facebook för uppstartsbolag”, och har redan använts av tiotusentals unga uppstickare.

Vd och medgrundare av YouNoodle är danska entreprenören och tidigare vd:n för Venture Cup Denmark, Torsten Kolind. Hans far, Lars Kolind, är styrelseordförande och en känd dansk affärsängel.

Rapidus har fått expansionsplanerna beskrivna från programchefen Shilpa Bhongir i San Francisco.

– Vi har ett satelit-kontor i München, deras huvudfokus är nu att expandera YouNoodle till hela den nordiska regionen, inklusive Sverige och Danmark, säger hon till Rapidus.

Syftet med YouNoodles mjukvara är att utveckla ideér och affärsplaner för uppstartsbolag, som med hjälp av avancerade scheman kan se sina möjligheter för framgång – och därigenom inte minst bli synliga för globala investerare. Utöver det är kunskapsutbyte och nätverk en avgörande del av plattformen. YouNoodle har backats upp med medel från VTF Capital samt en internationell grupp av affärsänglar.

– I Norden samarbetar vi exempelvis redan med Creative Business Cup, Startup Denmark och Venture Cup Denmark. I Sverige samarbetar vi med Nordic Startup Awards och Leapfrog. Totalt finns det 800 program för startups, som vår teknologi ger möjlighet att söka, säger Shipa Bhongir.

YouNoodle grundades av Torsten Kolind och Rebecca Hwang 2010 och baseras på ett IT-projekt från 2007 utvecklat av en grupp människor från Stanford och Oxford. Bolaget leds nu av personer med elva nationaliteter. Utöver huvudkontoret i San Francisco finns kontor i Santiago, Mexico City samt München.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

 

San Franciscobaserade YouNoodle, som utvecklar en plattform för uppstartsbolag och investerare, planerar att expandera till den danska och svenska marknaden. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad