fredag 26 april 2024

inloggad som

Arc Aroma Pures grundare bygger IT-konsultbolag på Ideon

Arc Aroma Pures grundare Pär Henriksson har under det senaste ett och halvt åren byggt upp IT-konsultbolaget Odd Bits på Ideon i Lund. Sju personer arbetar i bolaget i dag, de flesta har diagnosticerats med Aspergers syndrom.

För ungefär ett år sedan kontaktade Pär Henriksson, som varit vd för OptiFreeze och är medgrundare till Clinical Laserthermia Systems, Arbetsförmedlingen om sin idé. Sedan dess har Odd Bits bolagiserats och sex konsulter handplockats från Arbetsförmedlingens rekryteringssystem.

– Jag ville starta ett bolag för att hjälpa personer med framförallt asperger att komma in i arbetslivet. Det som är speciellt är att de är väldigt intelligenta, de har en förmåga att gå in i detaljer som de flesta av oss inte har, det är därför de blir så fruktansvärt duktiga problemlösare, säger han till Rapidus.

I dagsläget arbetar konsulterna främst med uppdrag åt bolag i Pär Henrikssons sfär, till exempel SensoDetect som han varit vd för. Men diskussioner pågår med flera aktörer, bland annat pågår ett pilotuppdrag till ett stort logistikbolag inom e-handel.

Fokus för Odd Bits konsulter är är IT-säkerhet, programmering, inbyggda system, uppkopplade prylar och databasdrivna hemsidor. Pär Henriksson har hittills finansierat verksamheten själv. Vd är Hans Forsberg.

Emily Binks

Arc Aroma Pures grundare Pär Henriksson har under det senaste ett och halvt åren byggt upp IT-konsultbolaget Odd Bits på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.