lördag 22 juni 2024

inloggad som

Arc Aroma Pures grundare bygger IT-konsultbolag på Ideon

Arc Aroma Pures grundare Pär Henriksson har under det senaste ett och halvt åren byggt upp IT-konsultbolaget Odd Bits på Ideon i Lund. Sju personer arbetar i bolaget i dag, de flesta har diagnosticerats med Aspergers syndrom.

För ungefär ett år sedan kontaktade Pär Henriksson, som varit vd för OptiFreeze och är medgrundare till Clinical Laserthermia Systems, Arbetsförmedlingen om sin idé. Sedan dess har Odd Bits bolagiserats och sex konsulter handplockats från Arbetsförmedlingens rekryteringssystem.

– Jag ville starta ett bolag för att hjälpa personer med framförallt asperger att komma in i arbetslivet. Det som är speciellt är att de är väldigt intelligenta, de har en förmåga att gå in i detaljer som de flesta av oss inte har, det är därför de blir så fruktansvärt duktiga problemlösare, säger han till Rapidus.

I dagsläget arbetar konsulterna främst med uppdrag åt bolag i Pär Henrikssons sfär, till exempel SensoDetect som han varit vd för. Men diskussioner pågår med flera aktörer, bland annat pågår ett pilotuppdrag till ett stort logistikbolag inom e-handel.

Fokus för Odd Bits konsulter är är IT-säkerhet, programmering, inbyggda system, uppkopplade prylar och databasdrivna hemsidor. Pär Henriksson har hittills finansierat verksamheten själv. Vd är Hans Forsberg.

Emily Binks

Arc Aroma Pures grundare Pär Henriksson har under det senaste ett och halvt åren byggt upp IT-konsultbolaget Odd Bits på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

  Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Freedrum ur takt igen

  Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.