söndag 25 februari 2024

inloggad som

Hansa Medicals vd hastigt avliden

Göran Arvidson, vd för noterade läkemedelsbolaget Hansa Medical i Lund, har gått bort hastigt och oväntat. Det uppger bolaget i ett pressutskick.

“Det är med stor sorg som vi meddelar detta djupt tragiska och högst oväntade besked” skriver styrelseordföranden Ulf Wiinberg som nu tar över som tillförordnad vd.

Hansa Medical grundades 2007. Fokus ligger på att utveckla nya och innovativa immunmodulerande enzymer. Bolagets längst gångna läkemedelskandidat, IdeS, används för att sänka kroppens immunförsvar vid till exempel organtransplantationer. /Erik Olausson

 

Göran Arvidson, vd för noterade läkemedelsbolaget Hansa Medical i Lund, har gått bort hastigt och oväntat. Det uppger bolaget i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.