söndag 12 maj 2024

inloggad som

… men oklarheter kvarstår om genombrottsaffär med Alfa Laval

I mitten av augusti stoppades handeln med Arc Aroma Pures aktie på Nasdaq First North efter en uppgång som Nasdaq härledde till rykten om att en avtalsförhandling inletts med Alfa Laval Copenhagen. Alfa Laval vill inte bekräfta uppgifterna några pågående förhandlingar.

I pressreleasen som Arc Aroma Pure skickade ut den 15 augusti skriver man: ”Efter flera framgångsrika testperioder inom effektiv olivoljeproduktion med Arc Aroma Pures plattform oliveCEPT, tillsammans med den globala samarbetspartnern Alfa Laval Copenhagen A/S har nu parterna för avsikt att utveckla samarbetet genom ett nytt kommersialiseringsavtal.”

När Rapidus frågar Alfa Lavals informationsdirekör Peter Torstensson om detta stämmer, vill han varken dementera eller bekräfta Arc Aroma Pures uppgifter, men säger:

– Det är kutym att båda parter går ut med sådan här information vid samma tidpunkt.

Alfa Laval har inte gått ut med någon information alls. Enligt Johan Möllerström pågår dock fortfarande förhandlingar.

– Det florerade rykten på marknaden så vi var tvungna att snabbt gå ut med en release. Vi hann inte ens informera Alfa Laval och det var olyckligt. Först hade vi författat en version där Alfa Lavals namn inte nämndes, men det godkändes inte av börsen.

Magnus Erlandsson

I mitten av augusti stoppades handeln med Arc Aroma Pures aktie på Nasdaq First North efter en uppgång som Nasdaq härledde […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen