tisdag 16 april 2024

inloggad som

Ericsson-veteran tar över Innovation Skåne

Efter åtta år som vd för Teknopol och Innovation Skåne går Anders Dellson till en post på IT-konsultbolaget tretton37. Ny vd blir Joakim Nelson, med en lång bakgrund från mobilbranschen och ledande positioner på bland annat Telia, Ericsson och Sony Ericsson.

– Potentialen i Skåne är stor. Jag hoppas kunna bidra till att driva utvecklingen mot att Skåne blir platsen där innovation händer inom både offentlig förvaltning och näringsliv, säger Joakim Nelson till Rapidus.

Mellan 2009 och 2015 arbetade Joakim Nelson som ansvarig för extern innovation på Sony Mobile i Lund och har tidigare varit på chef inom Ericsson, Sony Ericsson och Anoto. Joakim var också med och byggde upp Mobile Heights i Lund och var dess ordförande i fem år.

– Med min erfarenhet från stora företag är jag medveten om både möjligheten och svårigheten att få in extern innovation i en stor organisation som Region Skåne. Vi måste verkligen kraftsamla och hjälpas åt för att ta vara på all kompetens som finns här, säger han.

Joakim Nelson har varit ordförande för Innovation Skåne sedan i våras men lämnar nu både ordförandeklubban och posten som vice vd för det norska bolaget Polight. Vem som blir ny ordförande för Innovation Skåne är ännu inte bestämt. Enligt Louise Strand, inköpsdirektör i Region Skåne och ledamot i Innovation Skånes styrelse, kommer den rekryteringen förhoppningsvis vara klar vid månadsskiftet.

Innovation Skåne är resultatet av sammanslagningen 2015 av Teknopol, Clin Trials och Innovator Skåne, samtliga dotterbolag till Region Skåne.

Magnus Erlandsson

Efter åtta år som vd för Teknopol och Innovation Skåne går Anders Dellson till en post på IT-konsultbolaget tretton37. Ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad