måndag 17 juni 2024

inloggad som

Ericsson-veteran tar över Innovation Skåne

Efter åtta år som vd för Teknopol och Innovation Skåne går Anders Dellson till en post på IT-konsultbolaget tretton37. Ny vd blir Joakim Nelson, med en lång bakgrund från mobilbranschen och ledande positioner på bland annat Telia, Ericsson och Sony Ericsson.

– Potentialen i Skåne är stor. Jag hoppas kunna bidra till att driva utvecklingen mot att Skåne blir platsen där innovation händer inom både offentlig förvaltning och näringsliv, säger Joakim Nelson till Rapidus.

Mellan 2009 och 2015 arbetade Joakim Nelson som ansvarig för extern innovation på Sony Mobile i Lund och har tidigare varit på chef inom Ericsson, Sony Ericsson och Anoto. Joakim var också med och byggde upp Mobile Heights i Lund och var dess ordförande i fem år.

– Med min erfarenhet från stora företag är jag medveten om både möjligheten och svårigheten att få in extern innovation i en stor organisation som Region Skåne. Vi måste verkligen kraftsamla och hjälpas åt för att ta vara på all kompetens som finns här, säger han.

Joakim Nelson har varit ordförande för Innovation Skåne sedan i våras men lämnar nu både ordförandeklubban och posten som vice vd för det norska bolaget Polight. Vem som blir ny ordförande för Innovation Skåne är ännu inte bestämt. Enligt Louise Strand, inköpsdirektör i Region Skåne och ledamot i Innovation Skånes styrelse, kommer den rekryteringen förhoppningsvis vara klar vid månadsskiftet.

Innovation Skåne är resultatet av sammanslagningen 2015 av Teknopol, Clin Trials och Innovator Skåne, samtliga dotterbolag till Region Skåne.

Magnus Erlandsson

Efter åtta år som vd för Teknopol och Innovation Skåne går Anders Dellson till en post på IT-konsultbolaget tretton37. Ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

  Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Näringslivschefen: “Vi gjorde vad vi kunde för att behålla Kockums”

  Ett industriföretag som en gång var definierande för staden lämnar Malmö. Kommunens näringslivsdirektör Micael Nord menar att man gjorde vad man kunde för att behålla Kockums i stan, men tröstar sig med att flytten går inom regionen.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • Åtta heta Hetch-startups att hålla koll på

  Under tolv veckor har åtta startups gått igenom Hetch acceleratorprogram. Finalen blev att pitcha sitt bolag inför potentiella investerare på Startup Demo Day i äkta Draknäste-miljö.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.