fredag 23 februari 2024

inloggad som

Kvartett investerar i Fieldly

Helsingborgsbolaget Fieldly utökar sin ägarkrets och tar in 2,8 miljoner kronor. Fyra affärsänglar tar plats i bolaget: schweizaren Roland Zeller, e-handelsveteranen Dan Nilsson, Jan Karlander, samt Mincs förra vd Mårten Öbrink, numera teknikchef på Orbital systems.

“Det är ett antal mycket duktiga individer som, var för sig, sitter på kunskap och erfarenheter som kommer vara viktiga för oss framöver i bolagets fortsatta tillväxt” skriver Fieldlys vd Daniel Krusenstråhle i ett mejl till Rapidus.

Fieldly tillverkar och säljer ett app- och webbaserat projekthanteringsverktyg för byggbranschen. I våras tog företaget in 3,2 miljoner kronor från delägarna Lars Dahlén och LU Holding, samtidigt som företaget fick sin 10.000:e användare. Hittills har Fieldly betalande kunder i Danmark, Norge, Finland, Polen, Kanada och Sverige – som står för 90 procent av intäkterna.

Tidigare har Fieldly flaggat för att de kommer ta in en investering i 50-miljonersklassen för att expandera i Europa. Ännu finns inget sådant avtal på bordet men enligt företagets marknadschef Sven Paulin, som tillsammans Daniel Krusenstråhle står som grundare och majoritetsägare av Fieldly, rör sig bolaget i den riktningen.

– Den här investeringen handlar inte så mycket om kapitalet utan om att få in personer som kan tillföra styrka och kompetens. Så på sätt och vis är detta ett viktigt steg i förberedelserna inför Europaexpansionen, säger Sven Paulin.

Emiliano Strauss

Helsingborgsbolaget Fieldly utökar sin ägarkrets och tar in 2,8 miljoner kronor. Fyra affärsänglar tar plats i bolaget: schweizaren Roland Zeller, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.