fredag 19 april 2024

inloggad som

Kvartett investerar i Fieldly

Helsingborgsbolaget Fieldly utökar sin ägarkrets och tar in 2,8 miljoner kronor. Fyra affärsänglar tar plats i bolaget: schweizaren Roland Zeller, e-handelsveteranen Dan Nilsson, Jan Karlander, samt Mincs förra vd Mårten Öbrink, numera teknikchef på Orbital systems.

“Det är ett antal mycket duktiga individer som, var för sig, sitter på kunskap och erfarenheter som kommer vara viktiga för oss framöver i bolagets fortsatta tillväxt” skriver Fieldlys vd Daniel Krusenstråhle i ett mejl till Rapidus.

Fieldly tillverkar och säljer ett app- och webbaserat projekthanteringsverktyg för byggbranschen. I våras tog företaget in 3,2 miljoner kronor från delägarna Lars Dahlén och LU Holding, samtidigt som företaget fick sin 10.000:e användare. Hittills har Fieldly betalande kunder i Danmark, Norge, Finland, Polen, Kanada och Sverige – som står för 90 procent av intäkterna.

Tidigare har Fieldly flaggat för att de kommer ta in en investering i 50-miljonersklassen för att expandera i Europa. Ännu finns inget sådant avtal på bordet men enligt företagets marknadschef Sven Paulin, som tillsammans Daniel Krusenstråhle står som grundare och majoritetsägare av Fieldly, rör sig bolaget i den riktningen.

– Den här investeringen handlar inte så mycket om kapitalet utan om att få in personer som kan tillföra styrka och kompetens. Så på sätt och vis är detta ett viktigt steg i förberedelserna inför Europaexpansionen, säger Sven Paulin.

Emiliano Strauss

Helsingborgsbolaget Fieldly utökar sin ägarkrets och tar in 2,8 miljoner kronor. Fyra affärsänglar tar plats i bolaget: schweizaren Roland Zeller, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.