fredag 17 maj 2024

inloggad som

IBM-bolag snart 300 i Malmö

När IBM etablerade ett svenskt dotterbolag i Malmö – IT-konsultbolaget IBM Client Innovation Center – var målsättningen att anställa 300 personer innan slutet av innevarande år. Med tre månader kvar till förfallodatumet har de 230 anställda.

“Det kommer att vara nära. Vi sysselsätter dock redan 300+ eftersom vi även har underkonsulter kontrakterade hos oss” skriver Johan Forssander, vd på CIC, i ett mejl till Rapidus.

IBM CIC har Arbetsförmedlingen och sin internationella koncern att tacka för många av rekryteringarna. Och jakten på kompetens fortsätter framöver för bolaget.

“Vi söker en blandning av nischade färdigheter där en del är väldigt svåra att hitta i Sverige, så det görs även internrekryteringar i den internationella organisationen. Lokalt så ser vi värde i att finnas på Arbetsförmedlingens platsbank som också leder till bra spridning till diverse rekryteringssajter” skriver Johan Forssander.

Bolaget grundades i juli 2015 och omsatte under sitt första räkenskapsår, som var förlängt till 31 december 2016, 149 miljoner kronor.

IBM Client Innovation Center finns i flera europeiska länder och har nyligen öppnats i Köpenhamn.

Emiliano Strauss

När IBM etablerade ett svenskt dotterbolag i Malmö – IT-konsultbolaget IBM Client Innovation Center – var målsättningen att anställa 300 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad