tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Daniel Kipowski går till Malmöbolag

Efter nära ett decennium på ledande poster inom Invest in Skåne går Daniel Kipowski till mjukvarubolaget InfraSight Labs i Malmö. Där ska han ansvara för bolagets planerade internationella expansion.

På Invest in Skåne arbetade han som affärsområdeschef med ansvar för att attrahera utländska investerare till Skåne inom bland annat IT. InfraSight Labs mjukvara visualiserar och kartlägger IT-miljöer och infrastruktur i form av servrar, lagringsplatser, användare och liknande.

– InfraSight Labs har fler än 20 procent av Sveriges kommuner och ett antal stora företag som kunder och vi växer, nu är det dags att gå internationellt. Det är där jag kommer in i bilden. Jag är rekryterad för att ta hand om den internationella expansionen, säger Daniel Kipowski till Rapidus.

Var den internationella expansionen ska börja är ännu oklart men den ska ta fart ordentligt nästa år.

Omkring 15 personer arbetar på InfraSight Labs. I fjol landade omsättningen på 5,2 miljoner kronor. I år är målet att dubbla den siffran, hittills i år har InfraSight sålt mer än hela 2016, uppger Daniel Kipowski.

Emily Binks

Efter nära ett decennium på ledande poster inom Invest in Skåne går Daniel Kipowski till mjukvarubolaget InfraSight Labs i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.