tisdag 16 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Airec, HiQ och EFL

Michael Bäärnhielm blir ny vd för teknikbolaget Airec i Malmö då grundaren Sven Persson går i pension. Sven Persson blir dock kvar som delägare och vice styrelseordförande. Bland övriga storägare finns Industrifonden och tyska Innogy Venture Capital. Airec utvecklar värmeväxlare, bland annat till el- och värmepannor i tyska flerfamiljshus. Bolaget sysselsätter 17 personer, med en beräknad omsättning på 30 miljoner kronor i år. Michael Bäärnhielm har en bakgrund från tyska teknikkoncernen Bürkert men är också medgrundare av Lundabolaget Strain Labs.

Börsnoterade IT-konsultkoncernen HiQ:s skånska gren utökar sin verksamhet inom digital marknadsföring genom att värva Rikard Paulsson. Han kommer närmast från rollen som Malmöchef för byråkoncernen DigitasLBI, med ett 20-tal anställda i Malmö. Rikard Paulsson efterträds av Shannon May, som har ett långt förflutet på DigitasLBIs Malmökontor.

EFL, Executive Foundation i Lund, har värvat Sophia Engleson som ny affärsutvecklare. Hon arbetar i dag som ansvarig för World Trade Center Club, som anordnar seminarier och andra arrangemang för de knappt 150 medlemsföretagen – varav merparten är hyresgäster – på World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg. Den rollen övertas av Madeleine Laurin, som i dag arbetar på World Trade Centers ägarbolag Midroc Property Development. EFL är en stiftelse som anordnar företagsutbildningar med Ekonomihögskolans forskare som lärare.

Rapidus

Michael Bäärnhielm blir ny vd för teknikbolaget Airec i Malmö då grundaren Sven Persson går i pension. Sven Persson blir […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad