fredag 29 mars 2024

inloggad som

Blygsam start för Continentals Lundaenhet

Snart ett år efter etableringen har Continental fortfarande bara en handfull anställda i Lund. Peter Dellgård, vd Continental Automotive AB, räknar dock med att bli fler framöver.

Continental Automotive är den del av den tyska industrikoncernen som är inriktad på elektronik och teknik för bilindustrin, allt från eldrift och självkörande fordon till uppkopplade komponenter i kupén. Det svenska dotterbolaget bildades i december 2016, strax efter att Continental Automotive slagit upp portarna i Lund.

Kontoret på Ideon omfattar 800 kvadratmeter.

– Vi är en handfull personer i Lund i dag med goda förutsättningar att kunna växa inom något år. Vi ska ha en permanent närvaro i Lund, säger Peter Dellgård till Rapidus.

Han är tystlåten om exakt vad det är Continental gör i Skåne. Henrik Svensson, platschef för Volvo Cars i Lund, bekräftar dock att Continental finns i Lund som en direkt konsekvens av Volvos etablering på Ideon förra sommaren.

Sedan Volvo Cars tog över Intels tidigare personal i Lund har verksamheten successivt utökats till att sysselsätta knappt 50 anställda, som bland annat arbetar med att få in Android som operativsystem för infotainmentsystem i framtida Volvo-modeller.

– Vi tittar även på hur nästa generation el-arkitektur ska se ut i bilarna. Trenden det närmaste året ser bra ut, de områden vi har i Lund kommer växa, säger Henrik Svensson till Rapidus.

Erik Olausson

Snart ett år efter etableringen har Continental fortfarande bara en handfull anställda i Lund. Peter Dellgård, vd Continental Automotive AB, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]