torsdag 18 april 2024

inloggad som

Helsingborg testar självkörande buss

I september kommer det att under några dagar köra en buss utan förare på Helsingborgs gator. Det är andra gången bussen testas i Sverige.

Den självkörande elbussen är gratis och kan användas av allmänheten. Den ska trafikera sträckan mellan Knutpunkten och Campus mellan den 16 och 20 september för att visa hur framtidens kollektivtrafik kan se ut.

“Bussen är ett konkret exempel på flera utvecklingsområden som staden prioriterar högt: Service, digitalisering och innovation”, skriver Angelica Nilsson, chef för enheten för infrastrukturplanering i Helsingborg, i ett pressmeddelande. /Mette Carlbom

I september kommer det att under några dagar köra en buss utan förare på Helsingborgs gator. Det är andra gången […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Miljonregn över skånska startups

    ,
    Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.