fredag 26 april 2024

inloggad som

… medan Heybot går i graven

Malmöbaserade dejtingsajten Heybot, vars idé var att föra samman singlar baserat på vilka tidningsartiklar de läst, likvideras. Under vintern och våren testades tjänsten i samarbete med Göteborgs-Posten.

”Vi hade en testperiod på ett halvår för dejtingtjänsten Heybot. Vi konstaterade att vi inte ansåg att projektet hade den kommersiella potentialen och samtliga inblandade parter var överens om att avsluta. Utveckling och kostnader togs i moderbolaget och bolaget Heybot behövs inte mer”, skriver Ola Obrant Andreasson i ett mejl till Rapidus.

Han och Christian Barrett var huvudägare i Heybot. Varumärkesstrateg Ulla-Karin Barrett på Malmöbyrån The Fan Club var vd för Heybot fram till april i år.

Bolaget bildades 2015 som ett dotterbolag till The Fan Club. I Heybot kunde den som loggat in se vilka artiklar andra inloggade har läst och i vilken grad man läst samma artiklar som någon annan. Efter testerna med Göteborgs-Posten var tanken att sälja tjänsten även till andra medieföretag.

Emily Binks

Malmöbaserade dejtingsajten Heybot, vars idé var att föra samman singlar baserat på vilka tidningsartiklar de läst, likvideras. Under vintern och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.