onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Sigma etablerar sig i Indien…

Malmöbaserade konsultjätten Sigma har etablerat sig i Indien genom ett nytt utvecklingskontor i Bangalore. Inom ett år räknar Sigma IT Consultings vd Lars Kry med att vara minst 60 personer på plats för att komplettera Sigmas växande outsourcing-verksamhet i Ukraina.

Under våren har Sigma även kompletterat sin verksamhet i Polen med ett nytt kontor i Wrocław. Där handlar det om att hantera uppdrag från både polska och svenska kunder. Liksom i Bangalore finns runt 15 anställda på plats i dag.

– Inom ett år tror jag vi kommer vara 60-80 på varje ställe, kanske så mycket som 100, säger Lars Kry till Rapidus.

Sigma IT Consulting är koncernens största gren och inriktad på bland annat systemutveckling, IT-drift samt tjänster inom kommunikation och strategi. I systerbolaget Sigma Software finns outsourcingverksamheten i Indien och Ukraina, där Sigma i dag har närmare 750 anställda.

– Vi ser en stark tillväxt över hela linjen som drivs mycket av digitaliseringen. Vi räknar med att växa 30 procent i koncernen både vad gäller omsättningen och personalstyrkan, även om det blir svårare och svårare att rekrytera, säger Lars Kry.

Totalt sysselsätter Sigma i dag över 3.400 anställda i tretton länder. Utöver IT-konsulter har koncernen sedan flera år dotterbolag med konsulter inom bland annat industriteknik och samhällsbyggnad.

På hemmaplan har ett par nya Sigma-bolag tillkommit det senaste året, bland annat Sigma Technology Systems i Karlskrona och Malmöbaserade Sigma Quality & Compliance, inriktat på kvalitetssäkring. I Norge har koncernen dock sålt av en förlustbringande produktutvecklingsverksamhet inriktad på mjukvara för att tillverka appar. Köpare var den tidigare ledningen för Sigma i Norge.

Erik Olausson

Malmöbaserade konsultjätten Sigma har etablerat sig i Indien genom ett nytt utvecklingskontor i Bangalore. Inom ett år räknar Sigma IT […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad