söndag 4 juni 2023

inloggad som

H&M går in i Malmöbolaget PinMeTo

Malmöbolaget PinMeTo tar in fem miljoner kronor i en nyemission. En av investerarna är H&M CO:LAB, H&M-koncernens investeringsverksamhet för uppstartsbolag.

– H&M-gruppen har investerat i den här rundan. Det är en taktisk runda med nya starka kompetenser. Vi har sedan en tid jobbat med flera av H&M-gruppens mindre varumärken och detta samarbete kommer nu att intensifieras ytterligare, säger vd Daniel Melkersson till Rapidus.

Med PinMeTos mjukvara kan företagskedjor nå ut med identisk information, till exempel reakampanjer, till olika sociala medier, karttjänster och sökmotorer. Bolagets analys och rapporteringsverktyg låter kedjorna se hur folk söker sig till deras lokala plats eller butik. Kunder är till störst del retail-kedjor men gym, försäkringsbolag, mäklare och vaktbolag förekommer också.

Efter flertalet nya kunder räknar Daniel Melkersson med att omsättningen dubbleras i år.

– Jag räknar med att vi omsätter tio miljoner kronor i år, en dubblering mot 2016. Vår bästa månad hittills var juli. Vi har även börjat jobba mot hotellsegmentet där Scandic är vår första kund, säger Daniel Melkersson till Rapidus.

Henrik Schmidt, som också deltar i emissionen, kliver upp som styrelseordförande. Han är till vardags vice vd på bioteknikbolaget Tate & Lyle Oat Ingredients i Stockholm. Carl Jansson, Kappahl-profilen Christian W Janssons son, tar samtidigt plats som ledamot. Mincs förra vd Mårten Öbrink, Christer W Jansson och Anders Berglund, som var en av ägarna i Mistbase som såldes till brittiska hårdvarujätten ARM tidigare i år, deltar också i emissionen.

Huvudkontoret finns i Malmö och tidigt ifjol öppnades ett försäljningskontor upp i Stockholm. Totalt arbetar 17 personer i PinMeTo varav merparten i Malmö.

Grundarna Daniel Melkersson, Petter Palander, Michael Nilsson och Marcus Olsson är tillsammans majoritetsägare. Bland övriga ägare syns entreprenören Lars Wingefors och Axel Johnson-koncernen via investeringsbolaget D-Ax. I Axel Johnson-koncernen ingår bolag som Åhlens och kosmetikakedjan Kicks./Emily Binks

Malmöbolaget PinMeTo tar in fem miljoner kronor i en nyemission. En av investerarna är H&M CO:LAB, H&M-koncernens investeringsverksamhet för uppstartsbolag. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl