fredag 10 maj 2024

inloggad som

Kommunorder lyfter Selfpoint

Mjukvarubolaget Selfpoint på Minc plockar en ny stor kund. Det Malmöbaserade bolaget har vunnit en upphandling som innebär att åtta kommuner i Boråsregionen ska använda Selfpoints mjukvara, som består av olika e-tjänster.

– Borås blir den tredje största affären för oss. Den är värd cirka 4,5 miljoner kronor, säger medgrundaren Kristian Lindsjö till Rapidus.

Ytterligare tre kommuner har nyligen tillkommit på kundlistan, Höör, Hörby och Östra Göinge. Tillsammans är de affärerna värda 1,5 miljoner kronor. Samtliga nya avtal gäller tre år framåt.

Selfpoints mjukvara säljs på licens och består av olika moduler. I formulärbyggaren kan kunden skräddarsy egna formulär för till exempel bygglovsansökan, felanmälan och ansökan om föreskoleplats. Formulären kan publiceras i portalen, en annan modul, eller på en hemsida. Utöver det finns även moduler för ärendehantering, processhantering samt en för statistik och rapporter.

Bland kunderna syns Göteborgs Energi, Sparbanken Syds Stiftelse och Kristianstads kommun.

Selfpoint grundades 2015 av Kristian Lindsjö och Mathias Hansson. Båda har tidigare arbetat på Bouvet Syd där Mathias Hansson var vd. Åtta personer arbetar i Selfpoint i dag, förhoppningen är att personalstyrkan ska dubblas det närmaste året.

Om allt går enligt plan räknar Kristian Lindsjö med att omsättningen minst kommer dubblas till 3-4 miljoner kronor under innevarande räkenskapsår, som avslutas i september.

Emily Binks

Mjukvarubolaget Selfpoint på Minc plockar en ny stor kund. Det Malmöbaserade bolaget har vunnit en upphandling som innebär att åtta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.