fredag 19 april 2024

inloggad som

Human IT köper konsultfirma

Malmöbaserade Human IT, som fram tills nyligen var en del av Lexicon IT-konsult, köper Bconnected. Affären tillför Human IT 10-15 miljoner kronor i årlig omsättning och ett tiotal specialister på integration mellan olika IT-system.

Bconnected grundades 2015 i Göteborg, då med börsnoterade Knowit som storägare. Men när bolaget nu säljs till Human IT är det de tre grundarna Ulf Börjel, Sten Hellström och Gustaf Lagercrantz som står som säljare. Alla tre går nu över till Human IT:s verksamhet och blir också mindre delägare i konsultbolaget.

Human IT:s vd Marcus Närenbäck beskriver förvärvet som ett sätt att skala upp verksamheten inom integration, det vill säga arbetet med att sy ihop de olika IT-systemen när kundernas verksamhet digitaliseras och allt från lås till bilar kopplas upp mot nätet. Utöver rena konsulttjänster har Bconnected lanserat en tjänst som ska underlätta kontrollen och uppföljningen av integrationen.

Bconnected har i dag ett tiotal anställda i Göteborg och Malmö, men Markus Närenbäck räknar med att det närmast året dubbla den verksamheten.

– Vi är i en brytpunkt där många företag håller på att gå över till en ny affär. Då blir varje tekniskt hinder en bromskloss, med denna kompetens inom integration sänker vi ribban, säger han till Rapidus.

Inräknat det nya förvärvet sysselsätter Human IT i dag närmare 150 anställda, varav 75 i Hyllie i södra Malmö och resten i Göteborg och Stockholm. I kundlistan finns Volvo, Axis och Assa Abloy. Omsättningsprognosen för 2017 ligger på cirka 130 miljoner kronor.

Även efter affären är Fredrik Jakobson, Carl Johan Bernadotte, Anders Gratte och Markus Närenbäck de största ägarna i Human IT.

Erik Olausson

Malmöbaserade Human IT, som fram tills nyligen var en del av Lexicon IT-konsult, köper Bconnected. Affären tillför Human IT 10-15 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.