tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Stratiteq bygger ut verksamheten i Malmö

Affärs- och IT-konsultbolaget Stratiteq nådde för första gången en omsättning över 100 miljoner kronor 2016 genom en tillväxt på 40 procent. I augusti utökar bolaget sin lokalyta i Malmö.

Halva tiden har förflutit av Stratiteqs pågående treårsplan för att fördubbla omsättningen och personalstyrkan. I dag arbetar strax över 100 personer i bolaget varav majoriteten i Malmö och en liten del vid det relativt nyetablerade kontoret i Stockholm.

– Vi ska vara 120 anställda i slutet av året, säger vd Anna Werntoft till Rapidus.

Vid Gustav Adolfs Torg i Malmö hyr Stratiteq i dag 1.000 kvadratmeter. I augusti utökas den med ytterligare 300 kvadratmeter och därmed står ytterligare ett halvt våningsplan till bolagets förfogande.

Stratiteq utvecklar och implementerar digitala lösningar. Exempelvis beslutsstöd, kundhanteringssystem, e-handel, intranät, kundportaler samt fullskalig mjukvaruutveckling där system från grunden utvecklas. Bland kunderna syns Bergendahls, Securitas och Skånetrafiken.

Från att ha pendlat mellan 81 och 88 miljoner kronor de senaste åren steg Stratiteqs omsättning 2016 med närmare 40 procent till 118 miljoner kronor. Efter skatt slutade vinsten på 6,7 miljoner.

Stratiteq grundades 2004. Huvudägare är Jan Landelius samt övriga grundare Peter Rundberg, Johan Ahlkvist och Marcus Classon. Alla är verksamma i bolaget.

Emily Binks

Affärs- och IT-konsultbolaget Stratiteq nådde för första gången en omsättning över 100 miljoner kronor 2016 genom en tillväxt på 40 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.