fredag 3 maj 2024

inloggad som

Bosch expanderar ytterligare i Lund

|  ,
|  

I höstas ökade Bosch lokalytan vid utvecklingsavdelningen i Lund med 500 kvadratmeter. Till sommaren är det enligt planen dags igen. Bland annat behöver Bosch ett större hårdvarulabb för utvärdering av kommunikationsmoduler i fordon.

Kontoret på Ideon, som huvudsakligen utvecklar mjukvara åt bilindustrin, sysslar med infotainment och säkerhetslösningar för inbyggda system i fordon. Verksamheten sysslar även med utveckling av uppkopplade prylar, till exempel för elcyklar.

– Vi utökade ytan i höstas och tittar nu på att expandera ytterligare, säger biträdande kontorschef Carl Gustavsson till Rapidus.

När verksamheten i Lund startade tidigt ifjol hyrde de in sig på 500 kvadratmeter och kommer med sommarens planerade expansion förfoga över 2.000.

Ett nytt område som utvecklarna i Lund tittar närmare på är Android Automotive, Googles lösning för infotainment i fordon. Androids grafiska gränssnitt, baserat på det som finns i mobiltelefoner, implementeras i bilen och kopplas ihop med andra system i fordonet. Således kan systemet till exempel reglera temperaturen och ge vägbeskrivning.

Lundaverksamheten har sedan start vuxit till dagens drygt 90 anställda. Ungefär 15 av dem arbetar med Bosch elcykel-satsning.

Emily Binks

I höstas ökade Bosch lokalytan vid utvecklingsavdelningen i Lund med 500 kvadratmeter. Till sommaren är det enligt planen dags igen. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.