söndag 4 juni 2023

inloggad som

Nytt bakslag för Active Biotech

Motvinden fortsätter för läkemedelsbolaget Active Biotech i Lund. Under 2016 decimerade bolaget sin personalstyrka efter att det längst gångna projektet, mot prostatacancer, fått läggas ned. I helgen meddelade ledningen att ett av de kvarvarande hoppen: Laquinimod, en läkemedelskandidat mot multipel skleros, inte heller nådde upp till förväntade resultat.

Active Biotech och dess samarbetspartner Teva Pharmaceuticals fortsätter undersöka andra användningsområden för Laquinimod. Men att utsikterna försämrats rejält för Lundabolaget märktes på aktiekursen, som sjönk med 67 procent på måndagsmorgonen. /Erik Olausson

Motvinden fortsätter för läkemedelsbolaget Active Biotech i Lund. Under 2016 decimerade bolaget sin personalstyrka efter att det längst gångna projektet, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl