måndag 26 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Edvince, Anima och Envida

Carl Magnus Högerkorp tar över vd-posten i Lundabolaget Edvince efter Sarah Fredriksson. Han kommer senast från Xintela där han arbetade som forskningschef. Edvince finns på inkubatorn Smile och utvecklar en behandling för att minimera skador i hjärnan vid stroke. Behandlingen förhindrar att hjärnans blodkärl drar ihop sig, vilket annars kan leda till syrebrist. Bland ägarna finns LMK Forward, Almi Invest Syd och Swedish Growth Fund.

Anna Leo är ny som PR-ansvarig hos hård- och mjukvaruutvecklaren Anima i Malmö. Bolaget sysselsätter 70 personer och lanserade sin första produkt i slutet av januari, hybridklockan Kronaby som har uppkopplade funktioner men en analog urtavla. Anna Leo kommer närmast från Puma Nordic i Helsingborg där hon var PR-chef. Posten på Anima är nyinrättad.

Peter Eyermann har tagit över som vd på IT-bolaget Envida i Malmö, vars huvudfokus ligger på strategisk digitalisering. Peter Eyermann har ett förflutet från byrån Attraction och är grundare och delägare till det danska bolaget Yourglobaleye. 2016 var Envidas omsättning 6,3 miljoner och vinsten 1,5 miljoner kronor. De har fem anställda och den förre vd:n Fredrik Fagrell blir kvar i bolaget.

Rapidus

Carl Magnus Högerkorp tar över vd-posten i Lundabolaget Edvince efter Sarah Fredriksson. Han kommer senast från Xintela där han arbetade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.