onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Zaplox går till börsen

|  
|  

Zaplox i Lund planerar att gå till börsen under årets andra kvartal. Noteringen ska ske på First North med hjälp av Sedermera Fondkommission.

– Vi är så mycket i större affärssammanhang och där bedömer vi att en notering gör att bolaget upplevs mer positivt. Vi är mycket i USA och där har det ett värde att vara publika, men även i Europa, säger vd Magnus Friberg till Rapidus.

En emission inför noteringen är planerad, men hur mycket bolaget siktar på är ännu inte bestämt, uppger Magnus Friberg.

Zaplox utvecklar system för lås som öppnas med mobila nycklar. Användaren laddar ner nyckeln till telefonen via en app medan ett webbaserat administrationsgränssnitt reglerar vilka nycklar som kan öppna vilka dörrar vid olika tidpunkter. Fokus ligger på semesterboenden och hotell.

– Där fungerar det likadant i hela världen. Det är ganska få låsföretag som delar på 80 procent av den globala marknaden med hotellås. Zaplox har integrationer med flertalet av de stora låsleverantörerna, säger vd Magnus Friberg till Rapidus.

Vid kontoret i Dallas arbetar en mindre del av bolagets 20 anställda, inkluderat konsulter.

– Det har lossnat i USA, vi har aktiva kunder. Vi har en bra tillströmning av från de som är intresserade av vad vi erbjuder. Marknaden är ganska aktiv där, det är därför vi kommer förstärka upp, säger Magnus Friberg.

Under året planeras totalt antal anställda öka till omkring 25 personer.

Omsättningen för 2016 fördubblades nästan från 1,1 miljoner kronor 2015. Zaplox ägs till största delen av Industrifonden, LMK Ventures och tyska 4M Beteiligung, som kontrolleras av industrifamiljen Mankel.

Emily Binks

Zaplox i Lund planerar att gå till börsen under årets andra kvartal. Noteringen ska ske på First North med hjälp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.