fredag 26 april 2024

inloggad som

TerraNet tar in över 20 miljoner inför noteringen

Teknikbolaget TerraNet i Lund har har fått in över 20 miljoner kronor i en nyemission i januari, kan Rapidus berätta. Under våren ska bolaget börsintroduceras.

TerraNets egenutvecklade teknik låter vanliga mobiler kommunicera med varandra utan att använda nätinfrastruktur som 3G eller wifi. Bolaget är i färd med att expandera sin verksamhet och har bland annat tre större full-leveransprojekt på gång, varav en kund inom bilindustrin och en annan inom industriell automation. Även marknadsaktiviteterna ska öka och dagens närmare 30 anställda utökas med ett tiotal personer.

Inom kort lanserar TerraNet en app, Meshmedia, tillsammans med sin indiska partner ObjectOne vilken äger en indisk on-demandtjänst för Youtube som når närmare 100 miljoner telugo-språkiga indier, uppger TerraNets vd Pär-Olof Johannesson för Rapidus.

– Vår app är en offline-baserad tjänst som kan strömma och spegla video mellan mobila enheter utan tillgång till 3G eller wifi-hotspot, med bibehållen kvalitet, säger han.

TerraNet grundades 2004 kring hård- och mjukvara som gör vanliga mobiler till både sändare och mottagare. Det gör det möjligt att ringa i områden där det annars saknas täckning men också att spela spel eller dela filmer och ljudklipp mellan mobiler som är nära varandra men långt ifrån närmaste basstation eller wifi-hotspot.

Bolaget har 25 anställda vid huvudkontoret i Lund, fem i Indien, två i Silicon Valley, samt säljagenter i Korea och Taiwan. Bland ägarna finns Dan Olofsson, som en av de största investerarna, samt den tidigare Qlik-chefen Måns Hultman. Under sommaren och hösten 2016 tog bolaget in närmare 30 miljoner kronor, delvis genom kvittning.

Elisabet Ottosson

Teknikbolaget TerraNet i Lund har har fått in över 20 miljoner kronor i en nyemission i januari, kan Rapidus berätta. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.