fredag 3 maj 2024

inloggad som

IT-bolag med 170 anställda i rekonstruktion

IT-servicebolaget Neisa Services i Malmö har tvingats till rekonstruktion för att rädda företaget och anställningarna för drygt 170 personer.

Neisa Services ansökte om rekonstruktion i december och i torsdags hölls borgenärssammanträde i Malmö tingsrätt. Enligt rekonstruktören Jan Gruvstad vid Maqs advokatbyrå uppgår skulderna i bolaget till drygt 30 miljoner kronor, men tillgångarna ses som goda.

Neisa Services sköter service- och supportavtal åt systemintegratörer i Sverige på uppdrag av Neisa Nordic.

Skälet till att bolagets ekonomiska trångmål är en alltför snabb tillväxt, delvis genom uppköp, som kostat på. Mellan 2012 till 2015 ökade omsättningen från 16 till 44 miljoner kronor. Omsättningen för 2016 är inte slutligt fastställd men ligger närmare 100 miljoner kronor, uppger Gruvstad för Rapidus.

Neisa Services har runt 170 anställda, varav cirka 40 i Malmö. Bolaget ägs av NSP Group, med säte i Höllviken. Vd för båda bolagen är Tome Tanski, som Rapidus förgäves sökt för en kommentar.

Jennie Lorentsson

IT-servicebolaget Neisa Services i Malmö har tvingats till rekonstruktion för att rädda företaget och anställningarna för drygt 170 personer. Neisa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.