söndag 4 juni 2023

inloggad som

Dags att knyta ihop säcken – vi ses 2017!

Terrordåd, Trump och Brexit – inget tycks än så länge hejda tempot i näringslivet. Under hösten har vi rapporterat om allt från att BoneSupport säkrar över 300 miljoner kronor i ny finansiering till att Göteborgs-Posten inlett ett samarbete med det nystartade lilla Malmöbolaget Heybot, vars dejtingsajt ska tussa ihop kärlekskranka användare baserat på deras läsvanor på nätet.

Vi har också kunnat avslöja en rad nyetableringar, inte minst på Ideonområdet där Volvo, Continental och amerikanska hårdvarujätten Nvidia hittat bördig mylla för nya utvecklingsavdelningar.

Andra indikationer på den höga aktiviteten bland regionens innovationsbolag är den färska affären där Oatly får in riskkapitalbolaget Verlinvest och dagligvarujätten China Resources som nya tunga delägare. För att inte tala om gårdagens besked att börsnoterade BioInvent tecknat licensavtal med Pfizer som kan bli värt över fyra miljarder kronor.

Erik Olausson_litenRapidus gör nu ett kortare uppehåll i den ordinarie utgivningen men är tillbaka igen i början av januari. Till dess önskar vi dig som Rapidusläsare en riktigt god jul och ett gott 2017!

/Erik Olausson,
chefredaktör och ansvarig utgivare.

 

Terrordåd, Trump och Brexit – inget tycks än så länge hejda tempot i näringslivet. Under hösten har vi rapporterat om […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl