torsdag 25 april 2024

inloggad som

Skåne inte med i dansk guide till regionens entreprenörer

24-åriga Sissel Hansen, vd för startupeverywhere.com, ger nu ut en ny upplaga av ”Start up guide Copenhagen”. Guideböckerna innehåller råd, pedagogiska historier och kontakter.

Inom kort finns det guider för tio städer utgivna från det starkt expanderande bolaget, som också vill över sundet. Idén var nämligen en ”Startup guide Greater Copenhagen” med Skåne starkt representerat i boksamlingen.

– Det fanns bara inte budget i Greater Copenhagen-organisationen eller Copenhagen Capacity för att stötta idén, så det gick inte att utvidga guiden över Öresund denna gång, säger Sissel Hansen till Rapidus.

Det kan dock bli aktuellt i en senare utgåva.

– Det är upplagt att se på företagsklimatet tvärs över Öresund. I en tillhörande app är också ett par svenska verksamheter med som ett första steg, säger Sissel Hansen.

Hon har sin bas i Berlin och står bakom många guider för uppstartsbolag, som utöver Köpenhamn även inkluderar Stockholm, Berlin, Aarhus, Lissabon, Oslo, Trondheim, London, Wien och i mars Paris.

Företaget har 7 anställda, 13 på deltid och en frilansare i Berlin och Köpenhamn. Allt styrs tillsammans med en partner i Köpenhamn, Thomas Nymark Horsted.

I flera fall har kommunala näringslivsorganisationer stöttat produktionen med hundratusentals danska kronor, men i Köpenhamn visade det sig omöjligt. I stället har starka danska företag stått för ekonomin i Köpenhamns-guiden genom att betala för att få ett avsnitt med råd till danska uppstartsbolag med i boken. Bland sponsorerna syns Accenture Danmark, ISS, Microsoft, Danske Bank och Ingeniørforeningen IDA.

Guiden ger även tips om arbetsplatser som nya uppstartsbolag kan hyra. Utöver det finns det även råd från erfarna entreprenörer som berättar deras historia som inspiration.

För Köpenhamn finns 5.000 exemplar och normalt säljs hälften utanför det land eller den stad som guiden handlar om. Guiden till Köpenhamn är därför skriven på engelska.

Klik her for att se dansk version af artikeln

Keld Broksø

24-åriga Sissel Hansen, vd för startupeverywhere.com, ger nu ut en ny upplaga av ”Start up guide Copenhagen”. Guideböckerna innehåller råd, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.