torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Skåne inte med i dansk guide till regionens entreprenörer

24-åriga Sissel Hansen, vd för startupeverywhere.com, ger nu ut en ny upplaga av ”Start up guide Copenhagen”. Guideböckerna innehåller råd, pedagogiska historier och kontakter.

Inom kort finns det guider för tio städer utgivna från det starkt expanderande bolaget, som också vill över sundet. Idén var nämligen en ”Startup guide Greater Copenhagen” med Skåne starkt representerat i boksamlingen.

– Det fanns bara inte budget i Greater Copenhagen-organisationen eller Copenhagen Capacity för att stötta idén, så det gick inte att utvidga guiden över Öresund denna gång, säger Sissel Hansen till Rapidus.

Det kan dock bli aktuellt i en senare utgåva.

– Det är upplagt att se på företagsklimatet tvärs över Öresund. I en tillhörande app är också ett par svenska verksamheter med som ett första steg, säger Sissel Hansen.

Hon har sin bas i Berlin och står bakom många guider för uppstartsbolag, som utöver Köpenhamn även inkluderar Stockholm, Berlin, Aarhus, Lissabon, Oslo, Trondheim, London, Wien och i mars Paris.

Företaget har 7 anställda, 13 på deltid och en frilansare i Berlin och Köpenhamn. Allt styrs tillsammans med en partner i Köpenhamn, Thomas Nymark Horsted.

I flera fall har kommunala näringslivsorganisationer stöttat produktionen med hundratusentals danska kronor, men i Köpenhamn visade det sig omöjligt. I stället har starka danska företag stått för ekonomin i Köpenhamns-guiden genom att betala för att få ett avsnitt med råd till danska uppstartsbolag med i boken. Bland sponsorerna syns Accenture Danmark, ISS, Microsoft, Danske Bank och Ingeniørforeningen IDA.

Guiden ger även tips om arbetsplatser som nya uppstartsbolag kan hyra. Utöver det finns det även råd från erfarna entreprenörer som berättar deras historia som inspiration.

För Köpenhamn finns 5.000 exemplar och normalt säljs hälften utanför det land eller den stad som guiden handlar om. Guiden till Köpenhamn är därför skriven på engelska.

Klik her for att se dansk version af artikeln

Keld Broksø

24-åriga Sissel Hansen, vd för startupeverywhere.com, ger nu ut en ny upplaga av ”Start up guide Copenhagen”. Guideböckerna innehåller råd, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.