torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Aspekta förvärvar Kommunicera

|  ,
|  ,

PR-byrån Aspekta i Malmö köper konkurrenten Kommunicera. Affären kommer efter ett turbulent år för Kommunicera, där tre av fyra medarbetare sagt upp sig.

– Vi behövde anställa nya eller hitta en annan lösning. Mot bakgrund av att jag också vill erbjuda bredare kompetens så kändes det här steget logiskt, säger seniorkonsult och ägaren Tomas André till Rapidus.

Affären innebär för Kommuniceras del innebär även en verksamhetsbreddning mot exempelvis finansiell kommunikation.

Aspektas vd Thomas Pålsson anger möjligheten att bredda verksamheten som bakgrund till affären.

thomas-palsson– Många andra byråer har breddat sin strategiska rådgivning med produktion av material. Vår inriktning på strategiska tjänster står fast, men i och med köpet av Kommunicera tillför vi kompetens inom exempelvis kriskommunikation, säger han till Rapidus.

Aspekta kommer i och med köpet att ha 16 medarbetare på kontoren i Malmö och Köpenhamn.

Båda bolagen grundades på 1990-talet. Senaste verksamhetsåret omsatte Aspekta 18 miljoner kronor och Kommunicera 4 miljoner. Aspekta ägs av Thomas Pålsson och ytterligare två medarbetare, och där sker ingen förändring i och med affären.

– Den är ett rent förvärv, säger Thomas Pålsson.

Elin Andersson Rosenstock

PR-byrån Aspekta i Malmö köper konkurrenten Kommunicera. Affären kommer efter ett turbulent år för Kommunicera, där tre av fyra medarbetare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad