fredag 9 juni 2023

inloggad som

Sedermera Fondkommission mener dansk aktieskat-udspil øger aktieinteressen

Malmø-virksomheden Sedermera Fondkommission, som har hjulpet en stribe danske virksomheder til notering på AktieTorget i Sverige, følger den nye, danske regerings aktieudspil tæt og tror på gavnlige effekter og øget aktieinteresse på begge sider af sundet.

Den danske regerings nye erhvervs- og vækstminister, den konservative Brian Mikkelsen,  har netop konstateret, at Sverige har banket Danmark gul og blå i spillet om børsnoteringer. Ministeren vil derfor sænke aktieskatten fra 42 til 27 procent og gøre det lettere at investere i danske vækstvirksomheder.  Sedermere Fondkommissions vicedirektør og chef for corporate finance, Andreas Sandgren, følger den danske udvikling tæt.

Det nye, danske regeringsudspil vil øge interessen for store, danske børsnoterede selskaber. Det kan også påvirke mindre virksomheders muligheder på børsmarkedet. Men før mindre, danske virksomheder vælger et dansk fremfor et svensk børsmarked for alvor, så kræver det netop et velfungerende dansk børsmarked. Det findes ikke endnu, men det kan komme nu, siger Andreas Sandgren til Rapidus.

Sedermere Fondkommission præsenterede i oktober på deres første ”Sedermeradag” på Marriott Hotel i København syv danske mindre og mellemstore selskaber, som med Sedermeras hjælp er noteret på AktieTorget i Sverige. Rapidus spåede allerede da ændringer i dansk aktiepolitik – også som følge af, at siden 2014 har Nasdaq Sverige noteret 81 virksomheder, mens Nasdaq Danmark kun har noteret fire. Sedermere Fondkommission tror dog ikke på, at deres forretning i Danmark ødelægges – heller ikke på sigt.

Det er kun en fordel, hvis både Danmark og Sverige får et velfungerende aktiemarked. Det kan skabe bedre synergi over sundet, mener Andreas Sandgren.

Af Keld Broksø

Malmø-virksomheden Sedermera Fondkommission, som har hjulpet en stribe danske virksomheder til notering på AktieTorget i Sverige, følger den nye, danske […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl