måndag 4 december 2023

inloggad som

Bestin sluter avtal med dotterbolag till Duni

|  , ,
|  

Malmöbaserade mjukvarubolaget Bestin har slutit ett samarbetsavtal med polska EFF, ett dotterbolag till börsnoterade Duni. Tillsammans ska de lansera en serie molntjänster för att effektivisera administrativa processer. Avtalet gäller i två år med möjlighet till förlängning.

Bestins molnbaserade mjukvarusystem hanterar administrativa tjänster som reseräkningar, löner och ordrar. Tjänsten är abonnemangsbaserad.

ulf-gerold– Reseräkningshantering är ett bra exempel. Det är ofta mycket handpåläggning när man ska göra sin utläggsredovisning, kvitton ska klistras på papper och det ska skannas in i ett system. I detta exempel har Bestin skapat appar som kan prata med flera lönesystem. Användaren tar ett foto på sitt kvitto, lägger in det i vår app som i sin tur skickar det direkt till för godkännande och sedan till bokföringen, säger Bestins vd Ulf Gerold till Rapidus.

Användaren loggar in i en webbaserad portal eller i en app där de tjänster som är relevanta för den personen finns inlagda. Funktionerna i systemet konfigureras åt varje kund.

Duni-koncernen är sedan tidigare en av Bestins kunder. EFF sysselsätter ett 40-tal personer och arbetar med ekonomiska och finansiella processer åt företag som Haldex, Orkla Care och Candy King.

I år räknar Ulf Gerold med att Bestins omsättning landar på cirka fyra miljoner kronor med ett rött resultat. Sex personer arbetar vid Bestins kontor i Malmö, samt två i Karlskrona. Bland kunderna syns Thule, Strålfors och Baker Tilly.

Emily Binks

Malmöbaserade mjukvarubolaget Bestin har slutit ett samarbetsavtal med polska EFF, ett dotterbolag till börsnoterade Duni. Tillsammans ska de lansera en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad