onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Anagram växlar upp i Lund – och etablerar sig i Norge

|  ,
|  

Skånska produktionsbolaget Anagram växlar upp verksamheten i Lund och Göteborg genom att satsa på större manusbaserade produktioner. Parallellt expanderar koncernen genom att öppna ett dramabolag i Norge, den första utposten utanför Sverige. 

– Lund kommer att vara den plats där vi har heltäckande verksamhet efter vår fokusering mot manusbunden produktion, med drama, film och humor. I Göteborg gör vi drama och film och i Norge kommer vi att producera drama, säger Anagrams koncernchef Mats Alders till Rapidus.

Det som får stryka på foten är så kallade reality format-baserade alster, som främst görs i Stockholmsbaserade dotterbolaget Anagram Pocket.

Koncernen har årligen gjort ett tiotal olika produktioner i storleksordningen 2-20 miljoner kronor, och kommer alltså nu inrikta sig på de större projekten. Som exempel nämner Mats Alders dramaserien Dehlis vackraste händer, som snart sänds på TV.

Anagram har de senaste åren omsatt strax över 100 miljoner kronor. Bolaget grundades av Anders Jansson och Johan Wester 2002. LMK blev delägare genom en emission 2009. Anagram har i dag cirka 25 anställda och i övrigt frilansare. I Norge kommer en handfull personer sysselsättas.

Elisabet Ottosson

Skånska produktionsbolaget Anagram växlar upp verksamheten i Lund och Göteborg genom att satsa på större manusbaserade produktioner. Parallellt expanderar koncernen genom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.