onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Fingerprint Cards utökar samarbetet över sundet

Noterade teknikbolaget Fingerprint Cards branta omsättningskurva märks tydligt på bolagets två kontor i Öresundsregionen. Sedan i våras har man gått från 100 till 160 anställda på Malmökontoret och från 25 till 40 i Köpenhamn.

En annan effekt av den ökade volymen är att samarbetet över sundet har intensifierats det senaste halvåret, uppger bolagets kontorschef i Malmö Sebastian Weber. Fingerprint Cards har huvudkontoret i Göteborg men utvecklingen bedrivs till största delen i Öresundsregionen. I Köpenhamn är arbetet fokuserat på algoritmutveckling medan Malmö huvudsakligen jobbar med mjukvaruutveckling och att skapa säkra lösningar.

sebastian-weber– Drivet av att vi vill få mer specialiserade och bättre lösningar för olika segment, så har samarbetet mellan Malmö- och Köpenhamnskontoret ökat markant. Nu har vi folk från respektive kontor dagligen över hos varandra, säger Sebastian Weber till Rapidus.

Sebastian Weber menar att regionen för tillfället är ett väldigt gynnsamt område att växa i, där det tack vare en del neddragningar på andra håll finns gott om kompetens. Fingerprints Malmökontor har precis flyttats till nya lokaler på Riggaregatan i Västra Hamnen. Här har de 2,5 våningsplan och plats för runt 200 personer.

Fingerprint Cards hård- och mjukvara används för fingeravtrycksläsning i främst mobiltelefoner. Trots att bolaget tvingades skriva ner förväntningen något i senaste kvartalsrapporten pekar prognosen ändå mot en omsättningen på dryga 7 miljarder kronor för 2016, vilket kan jämföra med 2,9 miljarder för 2015.

– Vi är fortfarande inom den guiden vi fastställde i början av året och behåller den marknadsledande position vi har etablerat inom fingeravtryckssensorer, säger Jan Johannesson, strategisk planerare på bolaget.

Fingerprint Cards utvecklar mjukvara tillsammans med Lundaföretaget Precise Biometrics. Enligt Sebastian Weber kommer samarbetet med Precise Biometrics att fortsätta på samma nivå som tidigare.

Magnus Erlandsson

Noterade teknikbolaget Fingerprint Cards branta omsättningskurva märks tydligt på bolagets två kontor i Öresundsregionen. Sedan i våras har man gått […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad