torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Alligator siktar på 350 miljoner i listningsemission

Lundabolaget Alligator Bioscience siktar på att få in 350 miljoner kronor i listningsemissionen senare under hösten. Ett antal institutionella investerare har lovat teckna aktier för 150 miljoner.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget på onsdagsmorgonen. Noteringen på Stockholmsbörsen är ännu inte spikad, men är tänkt att ske innan årsskiftet.

Alligator Bioscience utvecklar cancerläkemedel där kroppens eget immunförsvar används för att bekämpa tumören. Förra året slöts en licensaffär med Jenssen Biotech, en del av Johnson & Johnson-koncernen, som redan inbringat över 400 miljoner kronor till bolaget.

Alligator Bioscience grundades 2001 och har i dag omkring 35 anställda. Största ägare är Banque Internationale à Luxembourg, följt av danska Sunstone Capital. Johnson & Johnson-koncernen äger i dag cirka 7,4 procent av företaget.

Rapidus har genom åren följt Alligator Biosciences utveckling i över 60 artiklar. Du som är prenumerant hittar dem i vårt arkiv. /Erik Olausson

Lundabolaget Alligator Bioscience siktar på att få in 350 miljoner kronor i listningsemissionen senare under hösten. Ett antal institutionella investerare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Mer kapital till skånska bolag

    De börsnoterade Lundaföretagen Synact Pharma och Enersize aviserar nyemissioner. Den ena aktien steg på beskedet, den andra föll.