tisdag 23 april 2024

inloggad som

Mediocre-grundare finansierar spelsatsning i Malmö…

Sedan starten 2012 har Malmöbolaget Mediocre dragit in mer än 30 miljoner kronor i vinst till de två grundarna. Nu börjar en av dem satsa pengarna i nästa generation spelutvecklingsbolag, och först ut är uppstickaren Midnight Hub.

Midnight Hub grundades i vintras av tre spelutvecklare från Tarsier Studios, Paradox Interactive och Mojang. Inräknat praktikanter och en röstskådespelare sysselsätter bolaget i dag sju personer. Samtliga jobbar med Lake Ridden, Midnight Hubs första produktion som är tänkt att släppas för PC i slutet av 2017. I spelet försöker en 13-årig flicka lokalisera sin syster, som försvunnit i skogen under mystiska omständigheter.

Hittills har Midnight Hub bekostat arbetet med egna medel samt ett Almi-lån på 200.000 kronor. Nu kliver Mediocre-grundaren Henrik Johansson henrik-johanssonin som finansiär och bollplank.

– Jag blir inte delägare i Midnight Hub, men ger dem ett lån. Jag tycker det de gör är spännande, det är inte så många bolag som fokuserar på berättandet i spelet så som de gör, säger han till Rapidus.

Framgången med Mediocre har satt honom i en bra sits för att hjälpa andra spelbolag komma igång, menar Henrik Johansson.

– Jag har börjat nosa på detta genom att backa upp Midnight Hub. Spelbranschen är ju den bransch jag kan, säger han.

Sara_casénSara Casén, en av Midnight Hubs tre grundare, uppger att diskussioner pågår med fler potentiella finansiärer.

– Vi får se om det blir fler som backar upp oss, säger hon.

Erik Olausson

Sedan starten 2012 har Malmöbolaget Mediocre dragit in mer än 30 miljoner kronor i vinst till de två grundarna. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad