onsdag 6 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på Mellby Gård, Carpetvista och Save by Solar

Magnus Brokelind, tidigare chef för Deloittes skatteavdelning i Malmö, är sedan början på augusti skatteansvarig för Malmöbaserade företagsgruppen Mellby Gård. Magnus Brokelind blir även mindre delägare i Mellby Gård Intressenter. Koncernen, i huvudsak ägd av finansmannen Rune Andersson och hans familj, inkluderar innehav som klädkedjan Flash och optikerkedjan Smarteyes. I senaste bokslutet redovisar koncernen en omsättning på 5,6 miljarder kronor.

Hossein Sadr tar över vd-posten i Carpetvista från Ludvig Friberger. Båda är grundare av det Malmöbaserade e-handelsbolaget. Med vd-bytet ska Ludvig Friberger få mer tid att arbeta med IT- och webbutveckling åt Carpetvista-koncernen, som säljer mattor och konstglas via nätet. Koncernen omsatte 219 miljoner kronor 2015 och fick i vintras in riskkapitalbolaget Litorina som ny storägare genom en affär där Hossein Sadr, Ludvig Friberger och några mindre ägare sålde 64 procent av aktierna till Litorina.

Per Brange blir försäljningsansvarig för södra Sverige på Uppsalabaserade Save by Solar. Bolaget arbetar med installation av befintlig solcellsteknik, med företag som främsta målgrupp. Per Brange har ett förflutet som IT-chef på Region Skåne men jobbar i dag som konsult inom lednings- och IT-frågor på konsultbolaget Kvadrat.

Magnus Brokelind, tidigare chef för Deloittes skatteavdelning i Malmö, är sedan början på augusti skatteansvarig för Malmöbaserade företagsgruppen Mellby Gård. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad