torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Mellby Gård, Carpetvista och Save by Solar

Magnus Brokelind, tidigare chef för Deloittes skatteavdelning i Malmö, är sedan början på augusti skatteansvarig för Malmöbaserade företagsgruppen Mellby Gård. Magnus Brokelind blir även mindre delägare i Mellby Gård Intressenter. Koncernen, i huvudsak ägd av finansmannen Rune Andersson och hans familj, inkluderar innehav som klädkedjan Flash och optikerkedjan Smarteyes. I senaste bokslutet redovisar koncernen en omsättning på 5,6 miljarder kronor.

Hossein Sadr tar över vd-posten i Carpetvista från Ludvig Friberger. Båda är grundare av det Malmöbaserade e-handelsbolaget. Med vd-bytet ska Ludvig Friberger få mer tid att arbeta med IT- och webbutveckling åt Carpetvista-koncernen, som säljer mattor och konstglas via nätet. Koncernen omsatte 219 miljoner kronor 2015 och fick i vintras in riskkapitalbolaget Litorina som ny storägare genom en affär där Hossein Sadr, Ludvig Friberger och några mindre ägare sålde 64 procent av aktierna till Litorina.

Per Brange blir försäljningsansvarig för södra Sverige på Uppsalabaserade Save by Solar. Bolaget arbetar med installation av befintlig solcellsteknik, med företag som främsta målgrupp. Per Brange har ett förflutet som IT-chef på Region Skåne men jobbar i dag som konsult inom lednings- och IT-frågor på konsultbolaget Kvadrat.

Magnus Brokelind, tidigare chef för Deloittes skatteavdelning i Malmö, är sedan början på augusti skatteansvarig för Malmöbaserade företagsgruppen Mellby Gård. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.