torsdag 9 maj 2024

inloggad som

HiQ stämmer tidigare chef i Skåne

|  
|  

Börsnoterade IT-konsultbolaget HiQ:s skånska gren stämmer en av sina förra chefer och anklagar honom för att ha stulit företagshemligheter.

Chefen, som bland annat ansvarade för rekrytering och uthyrning av konsulter, fick under våren nytt jobb hos en av HiQ Skånes konkurrenter i Malmö. Enligt stämningsansökan ska mannen förberett sig för sin nya tjänst genom att spara ner företagshemligheter såsom prislistor, offerter, avtal och kundinformation på en extern hårddisk.

Han anklagas också för att ha insisterat på kortare avtal med kunder som egentligen villa ha längre, samt ha raderat information som var viktig för HiQ. I stämningsansökan som lämnats in till Malmö tingsrätt yrkar HiQ på både skadestånd och löpande viten, som tillsammans kan stiga till över en miljon kronor. 

“Ja, det stämmer, vi har lämnat in en stämningsansökan” bekräftar HiQ Skånes vd Anna Klene i ett mejl till Rapidus, men lämnar inga andra kommentarer.

HiQ har ett hundratal anställda i Skåne och flyttade i våras verksamheten från Lund till Malmö. Mannens anställning hos HiQ avslutades i förtid när företagsledningen ansåg att han brutit mot sekretessavtal. 

Rapidus har förgäves sökt den före detta HiQ-chefen.

Jennie Lorentsson

Börsnoterade IT-konsultbolaget HiQ:s skånska gren stämmer en av sina förra chefer och anklagar honom för att ha stulit företagshemligheter. Chefen, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.