lördag 4 maj 2024

inloggad som

Danir satsar ytterligare 31 miljoner i United Influencers

Samgåendet med norska United Bloggers har ännu inte förmått lyfta Dan Olofssons satsning på mobil marknadsföring. I det färska bokslutet för Malmöbaserade United Influencers Media Group redovisar ledningen en omsättning under 2015 på en enda krona.

Under det tidigare namnet Mikz har Danirs satsning väckt stor uppmärksamhet de senaste åren då kändisar som Zlatan, Isabella Löwengrip och golffamiljen Parnevik börjat publicera inlägg via bolagets app och hemsida. Inläggen blandas med betalt innehåll från företag i det som brukar kallas content marketing.

Parallellt satsar ledningen på att licensiera ut Mikz teknik för bland annat kuponger och presentkort i mobilen till andra företag.

I juni förra året gick bolaget ihop med norska United Bloggers, en bloggportal med ett antal miljoner läsare där företag kan synas genom content marketing på bloggarnas profiler. Någon omedelbar effekt har det inte gett på intäkterna, 2015 hade bolaget nästan ingen nettoomsättning.

United Influencers Media Groups vd Istvan Beres vill inte svara på några frågor om bolagets utveckling. I en intervju med Rapidus i mars var han dock hoppfull om 2016 och siktade på att i år nå 100 miljoner kronor i omsättning och ett positivt resultat.

Under 2015 minskade rörelseförlusten med 34 procent, men slutade ändå på -84 miljoner kronor. Dan Olofssons bolag Danir står även efter fusionen med United Bloggers som majoritetsägare till United Influencers Media Group och har skjutit till ytterligare 31 miljoner kronor för att täcka underskotten i bolaget. Därmed har Danir sedan starten satsat närmare 300 miljoner kronor i projektet.

Dan Olofsson vill inte kommentera United Influencers närmare men skriver i ett mejl till Rapidus att pengarna ska ses som en investering där slutresultatet förhoppningsvis blir positivt.

United Influencers har det senaste året öppnat nya kontor i Stockholm och Helsingfors. Så sent som i maj sysselsatte koncernen ett 30-tal personer, varav 7 i Malmö.

I styrelsen sitter, utöver Dan Olofsson och United Bloggers grundare Kjetil Tveter även Sony Mobile-veteranen Bert Nordberg, som PwC precis utsett till Danmarks bäste styrelseordförande för sina insatser i vindkraftsjätten Vestas.

Erik Olausson

Samgåendet med norska United Bloggers har ännu inte förmått lyfta Dan Olofssons satsning på mobil marknadsföring. I det färska bokslutet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.