onsdag 15 maj 2024

inloggad som

… och växlar upp elcykel-satsning

|  

Bosch hakar på elcykeltrenden, som väntas slå nya försäljningsrekord under 2016. I Lund arbetar i dag runt 15 utvecklare med att till exempel koppla elcykeln till pulsarmband.

Bosch levererar redan i dag drivenheter, batterier och cykeldatorer till elcykeltillverkare. I Lund jobbar man med utvecklingen av appar, skärmar och uppkoppling av cyklarna.

I systemen finns det bland annat möjlighet att koppla elcykeln till olika träningsredskap som exempelvis pulsarmband. Ett avancerat navigationssystemet kan kopplas till ett effektivt stöldskydd där det bland annat ingår en sensor som programmeras för det området där cykeln ska befinna sig. Lämnar cykeln området indikeras det i en app och det går att spåra cykeln.

I Sverige såldes cirka 30.000 elcyklar under 2015, en siffra som väntas fördubblas i år. Det är en bråkdel mot försäljningen på Bosch hemmamarknad Tyskland.

Cathrin Frisemo
Erik Olausson

Bosch hakar på elcykeltrenden, som väntas slå nya försäljningsrekord under 2016. I Lund arbetar i dag runt 15 utvecklare med att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad