tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Foo Café sprider sig till Köpenhamn

Nätverksorganisationen Foo Café i Malmö utvidgar i slutet av augusti verksamheten till Stockholm, via ett nytt dotterbolag, och Köpenhamn, genom en franschise-modell.

– Jag vill testa olika sätt att expandera, med franchise och med eget kontor. I Köpenhamn kommer Nicholas Hawtin, en engelsman som bott många år i Danmark, att ha Foo Café och i Stockholm drar jag igång verksamheten, säger Michael Tiberg, ägare av Foo Café tillsammans med minoritetsägare Ester Ytterbrink.

I Malmö har Foo Café samma verksamhet som tidigare, främst olika träffar för människor som är intresserade av samma sak inom IT, som speciella tekniker, ungdomar som får lära programmering, och anföranden av internationella IT-profiler. Verksamheten finansieras bland annat genom sponsorer, som tretton37, Axis och Handelsbanken.

– Alla företag är egentligen IT-bolag i dag. De måste utveckla system och arbeta med hemsidor. Här skapar vi en miljö för människor där det blir naturligt att mingla, även för supernördar, där man byter idéer och lösningar på frågor, säger Michael Tiberg till Rapidus.

Foo Café startade för fyra år sedan. Expansionen till Köpenhamn och Stockholm sker i slutet av augusti och kommer ett år efter att Foo Café tvingades till ett omtag då ekonomin blivit pressad.

Elisabet Ottosson

Nätverksorganisationen Foo Café i Malmö utvidgar i slutet av augusti verksamheten till Stockholm, via ett nytt dotterbolag, och Köpenhamn, genom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.