måndag 4 december 2023

inloggad som

Crunchfish breddar kundbasen och tar in kapital

Mobilteknikbolaget Crunchfish fyller på kassan med drygt fyra miljoner kronor i väntan på det stora genombrottet för geststyrning. Efter samarbetet med Lenovo väntar bilapplikationer och VR-teknik.

Lenovo använder sedan i höstas Crunchfish mjukvara för geststyrning i sina läsplattor Yoga Tab 3. Under året väntas fler avtal falla på plats och en fortsättning med Lenovo diskuteras också, uppger Crunchfish ordförande Joachim Samuelsson. 

Pengarna som tillförs i nyemissionen kommer främst från redan befintliga ägare. Samuelsson går själv in med störst del, 3 av de 4,3 miljonerna. Senast en ny ägare tillkom var förra året då Skånska Byggvarors delägare Anders Blomqvist gick in med 3 miljoner kronor. Året innan tog bolaget in 28 miljoner från befintliga ägare, samt Silicon Valleyentreprenören Ken Thom. 

Joachim Samuelsson– Vi gör en kompletterande emission av likviditetsskäl. Om inte intäkterna börjar bli större än kostnaderna måste vi göra en större emission igen, säger Samuelsson.

Pengarna ska bland annat användas för att bredda mobiltekniken mot virtual reality. 

– Det händer mycket på VR-sidan och där har vi ganska många offerter ute. Det är ett hett område där det investeras mycket, likadant med teknik för bilen. Där är geststyrning fördelaktigt och det utvecklas allt fler applikationer för mobilen där användargränssnittet är anpassat för bilen, säger Joachim Samuelsson till Rapidus. 

Tekniken kan även appliceras inom det som kallas AR, augumented reality, alltså en blandning av virtuell verklighet och riktiga livet, som Google-glasögonen. 

Crunchfish omsatte fem miljoner kronor under förra året och resultatet slutade på -18 miljoner. Bolaget har 18 anställda, de flesta i Malmö. Vd är Joakim Nydemark, med bakgrund från bland annat TAT och Origo.

Jennie Lorentsson

Mobilteknikbolaget Crunchfish fyller på kassan med drygt fyra miljoner kronor i väntan på det stora genombrottet för geststyrning. Efter samarbetet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad