söndag 3 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på Duxiana, Nordiska Rådet och Norinvent

Familjeägda Dux har värvat Ulrika Andersson för att driva hotell Duxiana i Malmö, från och med 1 juni. Ulrika Andersson har tidigare arbetat som direktör på Elite Plaza och Mäster Johan, men kommer senast från en tjänst som affärsutvecklingschef på Orbital Systems, med fokus på att sälja Orbitals vatten- och energieffektiva duschar till hotellnäringen. Under kommande två år planerar Dux att utöka hotellverksamheten och öppna nya hotell i USA och Kina.

Det relativt nystartade läkemedelsbolaget Norinvent har rekryterat Lars Lindström som vd inför börsnoteringen som planeras till hösten. Lindström har de senaste åren arbetat som konsult och var dessförinnan vd för MKS Geometrics, ett mätbolag baserat i Umeå med amerikanska ägare. Avgående vd Thomas Unt finns kvar i bolaget en tid och arbetar parallellt med Lars Lindström. Norinvent har sitt säte på Lund Life Science Incubator.

Nordiska rådet värvar Johan Tiedemann som administrativ chef och ansvarig för rådets kontrollkommitté. Det är en ny befattning där han ansvarar för rådets gemensamma förslag. Johan Tiedemann kommer närmast från Öresundskomiteen, som vid årsskiftet ersattes av Greater Copenhagen and Skåne Commitee.

Ideonfondens styrelse har beslutat utse Ola Skanung till ny verkställande direktör i Ideonfonden AB. Ola efterträder Hans Möller som sedan drygt ett år arbetar som innovationsdirektör i nordöstra England. Ola Skanung har tidigare arbetat som ekonomichef på Ideon.

Rapidus

Familjeägda Dux har värvat Ulrika Andersson för att driva hotell Duxiana i Malmö, från och med 1 juni. Ulrika Andersson […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad