tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Efter Bonnier-affären: ”Betyder att vi kan återinvestera pengarna”

Djäkne Startup Studios portföljbolag HittaHem köptes nyligen av Bonnier, som sedan tidigare var delägare i bostadssajten. Försäljningen blir den tredje för Malmöbaserade Djäkne Startup Studio och den andra på kort tid.

2011 köpte brittiska bettingbolaget Playtech Malmöbaserade Mobenga, som utvecklar teknik för vadslagning i mobiltelefoner. Djäkne Startup Studio, dåvarande Menmo, ägde 40 procent av Mobenga som såldes för sammanlagt 217 miljoner kronor.

I februari såldes Djäkne Startup Studios sportsajter Sportsverige, Everysport och Newsme till Aktietorgslistade Traveas Sports Media. Betalning skedde med nytryckta aktier och affären innebär att Djäkne Startup Studio blivit en stor minoritetsägare i Traveas, som nu bytt namn till Everysport Media Group.

Den färska affären med Bonnier innebär att Djäkne Startup Studio fått större muskler att bygga vidare på portföljen, menar Lars Widmark som tog LarsWidmarköver vd-posten sommaren 2015.

– Det betyder att vi kan återinvestera pengarna, säger han till Rapidus.

I stort kommer verksamheten rulla på som tidigare, uppger Magnus Wide, en av de två grundarna.

Magnus_Wide– När det är tredje gången man bygger ett framgångsrikt bolag, som anses så värdefullt att någon vill köpa det, är det en bekräftelse på att man har tänkt rätt, säger han.

I dagsläget sitter fem av portföljbolagen på Djäknegatan i centrala Malmö. Bland dem syns Hoodin som utvecklar mjukvara för lokala medieflöden, YouCruit som utvecklar ett rekryteringssystem och United Robots som utvecklar en digital journalist som bland annat skriver sportreferat. I lokalerna finns plats för ytterligare några satsningar, uppger Magnus Wide.

– Vi träffar nya bolag hela tiden, säger han.

Emily Binks

Djäkne Startup Studios portföljbolag HittaHem köptes nyligen av Bonnier, som sedan tidigare var delägare i bostadssajten. Försäljningen blir den tredje […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad