måndag 17 juni 2024

inloggad som

Nya värvningar på InRiver och SenzaGen

Pernilla Brodd, som varit verksam som marknads- och kommunikationschef på Lundabolaget Consafe Logistics sedan 2003, går vidare till Malmöbaserade InRiver. På InRiver blir hon marknadschef med fokus på Europa och kommer även att ingå i bolagets ledningsgrupp. InRiver utvecklar mjukvara för hantering av digital produktinformation och sysselsätter ett 70-tal, varav drygt hälften i Malmö. Consafe Logistics arbetar med hård- och mjukvara för automatiserad logistikhantering. Bolaget omsatte 252 miljoner kronor i senaste bokslutet.

Forskningsavknoppningen SenzaGen i Lund har värvat amerikanska toxikologen Brian Rogers som chef för sitt nybildade försäljningsbolag i Kalifornien. SenzaGen utvecklar en metod som ska ersätta allergitest på djur. Istället för att studera hur djur reagerar på en specifik kemikalie, analyserar SenzaGen vilka gener hos immuncellerna som aktiveras i kontakt med kemikalien. Bolaget tog i höstas in 44 miljoner kronor i riskkapital med sikte på en börsnotering under 2017. SenzaGen sysselsätter ett tiotal anställda i Lund.

Pernilla Brodd, som varit verksam som marknads- och kommunikationschef på Lundabolaget Consafe Logistics sedan 2003, går vidare till Malmöbaserade InRiver. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]