lördag 18 maj 2024

inloggad som

Bosch dubblar personalstyrkan vid skånsk utvecklingsenhet

Tyska industrijätten Boschs utvecklingsenhet i Lund har i det närmaste dubblat personalstyrkan sedan etableringen i januari. Ledningen planerar att växa till 70 medarbetare efter sommaren. I förra veckan utökade bolaget sin kontorsyta med 500 kvadratmeter.

När utvecklingsenheten öppnade tidigare i år hade Bosch 25-30 medarbetare på kroken. Nu har personalstyrkan vuxit till 50 personer och kontoret utvidgats med 500 kvadratmeter i Alfa 2-huset på Ideon.

– Vi har nu ungefär 1.000 kvadratmeter kontorsyta, och option på ytterligare 1.000, säger biträdande kontorschef Carl Gustavsson till Rapidus.

Han kommer senast från Sony Mobile i Lund där han var chef inom mjukvaruutveckling under många år.

– Initialt var rekryteringen riktad mot Sony Mobile och neddragningen. Därefter har det varit en traditionell rekrytering, säger Carl Gustavsson, som själv var en av Boschs tidiga värvningar i Lund.

Den Lundabaserade utvecklingsenheten fokuserar på mjukvaruutveckling för applikationer inom bilindustrin, däribland infotainment och uppkopplade prylar.

Platschef för kontoret är Kurt Gieske, han har arbetat på Bosch i många år och har en bakgrund inom företagets Car Multimedia-enhet, som det Lundaverksamheten har nära samarbete med.

Emily Binks

Tyska industrijätten Boschs utvecklingsenhet i Lund har i det närmaste dubblat personalstyrkan sedan etableringen i januari. Ledningen planerar att växa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]