fredag 23 februari 2024

inloggad som

STMicroelectronics visar smart klocka med Precise-teknik

STMicroelectronics, tidigare hälftenägare till dåvarande ST-Ericsson, lanserar ett nytt samarbete med holländska Gemalto, Fingerprint Cards och Lundabaserade Precise Biometrics. Tillsammans har bolagen utvecklat hård- och mjukvara för hemelektronik och wearables som kan användas för autenticering och identitetskontroll med hjälp av fingeravtryck.

Det skriver bolagen i ett pressutskick på måndagsmorgonen. Det nya systemet visas upp på mässan i Barcelona i form av en smart klocka med inbyggd fingeravtryckssensor från Fingerprint Cards och mjukvara från Precise Biometrics. STMicroelectronics står bland annat för hårdvara för så kallad near field communication.  /Erik Olausson

STMicroelectronics, tidigare hälftenägare till dåvarande ST-Ericsson, lanserar ett nytt samarbete med holländska Gemalto, Fingerprint Cards och Lundabaserade Precise Biometrics. Tillsammans […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.