måndag 6 maj 2024

inloggad som

Boozt omsätter över miljarden – och flyttar till Hyllie

E-handelsbolaget Boozt har för andra året i rad ökat omsättningen med över 50 procent och krossar därmed miljardvallen. Det uppger vd Hermann Haraldsson till Rapidus. Under våren flyttar det 150 man starka bolaget från centrala Malmö till Hyllie.

För andra året i rad växer Boozts omsättning med mer än 50 procent. 2014 stannade den vid 670 miljoner kronor, 2015 sprängde bolaget miljardvallen.

Hermann Haraldsson– Vi fokuserar på att växa och passerade en miljard i omsättning förra året. Vi vill gärna fortsätta växa under 2016, säger vd Hermann Haraldsson till Rapidus.

Resultatet för 2015 är ännu inte färdigräknat. 2014 låg rörelseförlusten på -68 miljoner kronor.

Boozts intäkter kommer huvudsakligen från den egna klädbutiken på webben, men också från de e-butiker som man driver åt andra. Personalstyrkan växte under förra året till 150 personer och lokalerna vid Stortorget har blivit för trånga. I april går flytten till NCC:s nybyggda fastighet eXlent i Hyllie.

– Vi sitter väldigt tajt i dag, men i Hyllie finns det plats för 200-220 personer, säger Hermann Haraldsson.

Boozt ägs av Sunstone Capital, Verdane, Ecco och Sampension och familjeföretaget Friheden Invest. Företrädare för Verdane uppgav under hösten att man siktar på en börsintroduktion av Boozt inom två år, och de planerna står fast enligt Staffan Mörndal, Verdanas styrelserepresentant i Boozt.

“Notering är ju alltid beroende av marknaden, men bolaget utvecklas enligt plan, eller till och med bättre. Jag förväntar mig fortfarande att bolaget är noterat inom två år” skriver Staffan Mörndal i ett mejl till Rapidus.

Sedan starten 2008 har Boozt tagit in nära en halv miljard i riskkapital. Senast i augusti tog man in 250 miljoner kronor.

Jennie Lorentsson

E-handelsbolaget Boozt har för andra året i rad ökat omsättningen med över 50 procent och krossar därmed miljardvallen. Det uppger […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.