onsdag 12 juni 2024

inloggad som

Indisk rusning till Sonys testlabb

Skåne slog rekord i antalet övernattande gäster under förra året. Kinesisk charter och indiska affärsresenärer till Sonys tidigare testlabb i Lund är några av orsakerna. Men fortfarande är danskar och tyskar de vanligaste gästerna.

Under förra året startade ett kinesiskt charterbolag resor till Köpenhamn med rundresor i Sverige och antalet kinesiska gäster har nu ökat med 70 procent sedan året innan. Men det är indier som står för den största procentuella ökningen, de tillbringade 9.000 fler nätter under 2015. Anledningen tros vara att det indiska företaget Tech Mahindras köpt Sony Mobiles testlabb i Lund.

Men även våra grannar verkade uppskatta Skåne under förra året, samtliga kommuner i Skåne märkte av en ökning av antalet övernattade danskar under 2015. Det ökade antalet besökare gjorde att hotellen hade fullt upp:

”Beläggningsgraden på skånska hotell ökar även om kapaciteten totalt sett har gått upp, vi har alltså fler hotellrum som dessutom är belagda fler nätter än tidigare år”, uppger Pia Jönsson Rajgård, vd på Tourism in Skåne, i ett pressmeddelande. /Mette Carlbom

Skåne slog rekord i antalet övernattande gäster under förra året. Kinesisk charter och indiska affärsresenärer till Sonys tidigare testlabb i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Sälja eller sälja ut?

    Skånska etablerade företagare skrattar hela vägen till banken när de säljer sina företag. Kommer fler att säljas? Ja, det är högst sannolikt. Det är ju kul för aktieägarna, men tråkigt för regionen.

  • Hur svårt kan det vara med fredlig samlevnad?

    Idag, den 16 maj, är det Internationella dagen för fredlig samlevnad. Dagen är utsedd av FN. Efter Eurovision-veckan, som gett oss Malmöbor en påminnelse på nära håll om hur svårt det är med fredlig samlevnad, känns denna dag som en nyttig påminnelse.

  • Medtech-bolagen väljer bort Sverige

    Svensk medtech håller världsklass, men det är USA som först får ta del av vår innovation. Vi får nöja oss med gårdagens teknik. Jan Dahlqvist, riskkapitalist och programledare i podden Lejonkulan, gör en spaning.

  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

    Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

  • Svårt att logga in? Kolla här

    Dessvärre hamnar många lösenordsmail i skäppostmappen. Kolla där om du inte hittar till ditt nya lösenord. Nu när du är […]

  • Så gör du en proffsig pitch

    Följ Jan Dahlqvists sju viktiga steg för att få investerare att intressera sig för just ditt företag.

  • Glad sommar!

    Kära Rapidusmedlem, den blomstertid nu kommer och Rapidus redaktion drar ned på tempot för en liten tid framåt. Ett helt […]

  • Rapidus ömsar skinn

    Kära Rapidusprenumerant! I dag byter Rapidus skepnad och i fortsättningen kommer sajten att se ut som denna. Du som prenumererar […]

  • Fyra felaktiga skäl att resa kapital

    Av Jan Dahlqvist Som investerare med 30 års erfarenhet ser jag ofta startups som söker kapital av fel skäl. Här […]