onsdag 26 juni 2024

inloggad som

Palm & Partners växer med nytt förvärv

|  ,
|  

Malmöbaserade Palm & Partners omsätter närmare en kvart miljard kronor, främst på bemanningsuppdrag åt bland annat industri- och logistiksektorn. Med köpet av Stockholmsbolaget A-Search breddas verksamheten till att även inkludera rekrytering av chefer och specialister.

Palm & Partners vd Johnny Gunnarsson uppger att affären är en följd av att flera kunder efterfrågat tjänster inom executive search.

johnny_gunnarsson– Då kan man välja på att starta verksamheten själv eller köpa någon som verkligen kan det, säger han till Rapidus.

Utöver drygt 700 hel- och deltidsanställda inom bemanningen har Palm & Partners ett 30-tal egna anställda i organisationen. A-Search sysselsätter 13 anställda, främst i Stockholm men även i Göteborg och Malmö. Johnny Gunnarsson vill inte uppge köpeskillingen i affären, som sker kontant.

Palm & Partners har de senaste åren köpt på sig en rad mindre bemanningsbolag. Efter förvärvet 2014 av inkråmet i småländska Crenova-gruppens verksamhet för industribemanning ökade Palm & Partners omsättningen till runt 250 miljoner kronor 2015, enligt Johnny Gunnarsson. Han är själv största enskilda ägaren i bolaget.

Erik Olausson

Malmöbaserade Palm & Partners omsätter närmare en kvart miljard kronor, främst på bemanningsuppdrag åt bland annat industri- och logistiksektorn. Med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.