torsdag 16 maj 2024

inloggad som

IT-driftsbolag växer i Malmö

Efter en trevande start 2014 har IT-bolaget Candidator etablerat sig ordentligt i Skåne, med ett tiotal anställda och kontor i Malmö och Hörby. Det närmaste året räknar regionchefen Paul Skarin med att fördubbla närvaron.

Candidator grundades 1997 och har i dag närmare 200 anställda, med egna serverhallar i Alingsås, Stockholm och Norge. Bolaget är inriktat på IT-drift och telefoni åt främst små- och medelstora företag med färre än 2.000 anställda. Bland kunderna finns medicinteknikbolaget Atos Medical, skånska Areco och danska Norisol.

Paul Skarin– Vi gjorde en första etablering 2014 då vi hyrde in oss i ett kontorshotell. Nu har vi egna lokaler och kommer växa i takt med kundbasen. Om ett år är vi kanske dubbelt så många, säger Paul Skarin.

Han har ett förflutet från Ateas och Proacts skånska verksamheter men är sedan början av hösten regionchef på Candidator. Bolaget omsatte närmare 300 miljoner kronor de senaste tolv månaderna, uppger Paul Skarin. Majoritetsägare är investeringsbolaget Sobro, som kontrolleras av Ratos-arvingarna Ragnar och Per-Olof Söderberg. Som Rapidus kunde rapportera igår har Sobro just köpt upp en majoritetspost även i skånska IT-konsultbolaget Orango.

Erik Olausson

Efter en trevande start 2014 har IT-bolaget Candidator etablerat sig ordentligt i Skåne, med ett tiotal anställda och kontor i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad